Ranking 5 gewonnen door Tonny Veenhof, Antonio de Weerd runner-up

Op zaterdag 9 september begonnen wij alweer aan het 5de toernooi van 4de ranking seizoen van de Betuwe Cup. 

Met 43 deelnemers ( 38 heren en 5 dames) was het weer gezellig warm en druk bij De Rijnvogels in Driel.

Rond 19:30 werd het startschot gegeven voor de 14 poules van 4. Rond 21:30 uur begon de K.O. Fase.

Met 5 dames vanavond, kwamen Larissa en Djamilla in de winnaarsronde terecht. Larissa verloor direct en Djamilla wist de laatste 16 te bereiken waar ze verloor van Ricardo Ulrich. Djamilla kroonde zich hiermee tot de beste dame van de avond.

De verliezersronde was deze avond een prooi voor nieuwkomer bij de Betuwe Cup Jordi van Tintelen, die in een knallende finale won van Mari vd Berg met 4-3.

Dan de winnaarsronde. Zoals wel vaker gezegd wederom een zeer hoog niveau. Vele oud ranking-finale spelers en/of eerdere ranking winnaars vonden al voor de kwartfinales hun Waterloo. Echter waren er ook 2 mooie verassingen. Good-old Gert Bullinga bereikte de halve finale, waarin Tonny Veenhof de mooie reeks van Gert een halt toe riep. De andere halve finale werd een prooi voor Antonio de Weerd (die elke ranking weer van ver naar ons toe komt), die van Bob Smit won.

De finale was een prooi voor Tonny die alweer zijn 3de ranking won van het seizoen! Tonny hoeft 30 september alleen maar te komen opdagen om zichzelf als algeheel ranking-winnaar 2023 te kronen.

De hoogste Finish deze avond was een 135 Finish die door Martijn Schoenmakers is gegooid is in de poulefase.

De volgende Betuwe Cup is over 3weken op 30september, dan bij de Posthoorn in Andelst!