2023 – Rankingfinale

Finaledag gewonnen door Tonny Veenhof, Mark Tabak runner-up

Op zaterdag 21oktober de finaledag van de Betuwe Cup. 1500euro prijzengeld, de grote bekers en de bloemen (mogelijk gemaakt door Bloemisterij V D Born) werden vandaag uitgekeerd aan de winnaars van de 4de finaledag van de Betuwe Cup.

Met 46 deelnemers (38 heren en 8 dames) hadden we 10 poules bij de heren en 2 poules bij de dames. Rond 19:45 werd het startschot gegeven en rond 22:15 uur begon de K.O. Fase.

Djamilla Kroon (winnares van de algehele ranking bij de dames), Kelly Streef, Desiree Geel en Sharona Veld plaatsten zich voor de halve finales van de winnaarspoule. Desiree won met 4-0 van Kelly en Sharona won in een spannende partij met 4-3 van Djamilla. De finale was een eenzijdige 5-0 die Desiree won en zo wist zij voor de 3de keer op rij de Betuwe Cup finaledag te winnen.

Nadat Marije Polman in 2019 wist te winnen, won Desiree in 2020, 2022 en dus nu in 2023!

De verliezers ronde bij de dames werd gewonnen door Laura vd Berg, die haar moeder Celine versloeg in een spannende partij met 4-3. Chantal de Baat en Larissa Smits waren hun slachtoffers in de halve finales.

De verliezersronde bij heren was deze avond een prooi voor Martijn Diedrich die de finale met 4-1 wist te winnen van Dylan Migchelbrink. Dylan wist in de halve finale Gino Artz te verslaan (die wel de hoogste finish gooide met 157) en Martijn Diedrich won van Mathew Tijssen.

Dan de winnaarsronde. De mensen die hoog stonden in de ranking, maakten hun beloftes waar om zich te plaatsen voor de winnaarsronde. Dat resulteerde ook in een aantal hoogstaande partijen. Bij de L16 een aantal 4-3 partijen gaven ook de spanning aan. Uiteindelijk wisten Tonny Veenhof, Ricardo Ullrich, Mark Tabak en Levy Frauenfelder zich te plaatsen voor de halve finales.

Tonny (nr1 van de Ranking) won met 5-2 van Ricardo en Mark (nr2 van de Ranking) won met 5-2 van Levy. Hierdoor wisten we dat we een nieuwe winnaar gingen krijgen en ook dat de nummers 1 en 2 van de ranking vanavond gaan uitmaken wie de winnaar zal zijn.

De finale was een eenzijdige met een hoop gelach tussen de beide finalisten, was het wel een gezellige finale. Tonny wist deze te winnen met 6-0 van Mark. Tonny van harte gefeliciteerd!

Tonny schaart zich in het rijtje met eerdere winnaars, Luc Peters 2019, Jermaine Wattimena 2020, Levy Frauenfelder 2022.

In 2024 zijn wij weer terug met de Betuwe Cup! Ons lustrumjaar waarin we er een mooi seizoen van gaan maken! De data hiervoor maken we op korte termijn bekend!

 

Ook een hele grote dank je wel naar onze sponsoren van de Betuwe Cup 2023!

Mark Willemsen (MWT),

Edwin Jansen (Impact Personeel), Discountdarts/Presshirt Ewijk,

Jim Hendriks (HMA),

Bas van den Brakel (Bas Schilderwerken),

Coen Versteeg (Versteeg Motoren),

Tom Huijink (Huijink Mobility)

Joshua en Marije Polman , (Dartcafe Dubbel10)

Cor Tap (2T)

Pascal Hendriks (Cafetaria Hendriks)

En het team van de wedstrijdtafel!!

Jan Willem Helmink Elke Janssen Frank Croonen Remco Middelman Ivo van Beek en Dennis Vedder