2023 – Zomeravond Competitie Format&HHR

Poulefase:
We spelen in zoveel mogelijk poules van 4 waarbij iedereen een uit en een thuis wedstrijd heeft. Dat betekent dat er maximaal 6 weken zijn van poule wedstrijden.
Bij niet passende aantallen zullen we dit passend maken naar poules van 3 en speel je ook uit en thuis, daardoor heb je in plaats van 6 speelweken in de poule er 4. 

Na 6 weken wordt er een eindstand in de poule bepaald. De nummers 1+2 gaan naar de A-ronde, de nummers 3+4 naar de B-Ronde.

In de week van 28 augustus en in de week van 4 september spelen we K.O. rondes. Kom je bij de laatste 4 met jouw team, bij zowel de A-Ronde als B-Ronde, kwalificeert jouw team zich voor de finaledag van 17 september.
Hieraan zullen 4 teams uit de A-Ronde en 4 teams uit de B-ronde kunnen deelnemen.

Spelformat:
We spelen volgens het principe 4 singles (501 b.o. 5), 4 koppels (701 b.o.3) en een team-ronde (701 b.o.3). De koppels staan van tevoren vast hoe jij je singles indeelt. Echter mag een team maximaal 2 wisselspelers inzetten.

Bullen/wie begint:
De thuis partij begint elke wedstrijd, omdat je zowel uit als thuis speelt heeft iedereen hetzelfde voordeel. 
In de tussenrondes en finaledag begint het thuis team (bij de finaledag het aangewezen thuisteam) met bullen. Vanaf dan zal het team dat de bull heeft gewonnen elke oneven partij beginnen en het andere team de even partijen.

Start wedstrijden en dagen:
De wedstrijden starten 20:00 uur (net zoals de ADO competitie), de competitie avonden zijn op maandag t/m donderdag.

Huishoudelijk reglement:
Wij zullen ten alle tijden het HHWR (huishoudelijk wedstrijdreglement) van de ADO Arnhem aanhouden. Bij twijfel staat deze hieronder benoemd als verwijzing:
https://www.adoarnhem.nl/index.php/huishoudelijk-reglement
Artikel 4 dient nageleefd te worden qua wedstrijdelement.

De volgende artikelen vanuit het HHR zijn NIET van toepassing:
Artikel 4:12, 4:13, 4:14A, 4:22, 4:23, 4:26, 4:28, 4:29, 4:30, 4:31, 4:34, 4:35, 4:38, 4:40

Voor artikel 4:22 (het inleveren van wedstrijdformulieren) geldt het volgende:
Zowel het thuis als het uit spelende ondertekenen het wedstrijdformulier. Bieden teamcaptains maken een foto en sturen die via mail naar Thijs (tmhummelink@gmail.com) . Bij het ontvangen van 2 formulieren geldt pas de uitslag! Na de speelavond heb je 72 uur om het formulier op te sturen of de zaterdag na de speelweek tot 20:00 uur!

Voor artikel 4:26, het uitstellen van wedstrijden geldt:
Uitstellen mag, de wedstrijden moeten VOOR vrijdag 25 augustus gespeeld zijn! Bij geen nieuwe datum/uitslag volgt automatisch een 0-0 uitslag voor BEIDEN teams. Mocht hier een ‘conflict’ zijn tussen 2 teams, zullen Thijs en Stef gezamenlijk tot een besluit komen dat er andere sancties nodig zijn. In eerste instantie neem je contact met Stef (06-53334614) op.

Wij voeren deze competitie uit zonder belang en als motivatie voor de enthousiaste dart leden, dus wij gaan er vanuit dat er geen ingrijpen vanuit ons nodig is!

Voor 4:35, speelgerechtigdheid geldt:
De opgegeven spelers via het inschrijfformulier, zijn ook de ENIGE spelers die mogen uitkomen voor dat team. Een nieuwe speler bijschrijven kan altijd, maar geeft dit door aan de wedstrijdleiding (Thijs en/of Stef). Een speler van een team lenen mag niet, overschrijven wel!

Zomeravond handicap-regel:
We hanteren de handicap-regel. Kortom ere divisie spelers krijgen 100+ punten in de singles en in de koppels (niet in de team-ronde) en eerste divisie teams krijgen 50+ punten in de singles en in de koppels (niet in de team-ronde). De handicap-regel geldt alleen in de poulewedstrijden!

Finaledag:
Bij de finaledag spelen we hetzelfde format. Degene die als eerste 5 punten heeft behaald heeft gewonnen. De wedstrijd hoeft dan ook niet verder gespeeld te worden.
Er zijn 8 teams op de finaledag (4 uit de A-Ronde en 4 uit de B-Ronde).
We spelen uiteraard voor de titel en de daarbij behorende prijzen (bekers).
De finaledag wordt gespeeld op zondag 17 september vanaf 12:00 uur bij de Rijnvogels in Driel.

Poulestanden en informatie:

Op www.betuwecup.nl staan de poulestanden en de eventuele speeldata voor de tussenrondes. Wij zullen de loting zo snel mogelijk online publiceren en werken in de weekenden de poulestanden bij. Het is mensenwerk, dus mocht het een keer vertraagd zijn, wees gerust, het komt altijd goed.

De ZomerAvond Competitie wordt mede mogelijk gemaakt door: