SpotOn – Jim

 
 

 

 

Het afgelopen seizoen liep er in de ADO een nieuw dartsteam rond in de 3de divisie, het team van ‘The Tower Throwers’. Een team van 4 jongens die nog nooit competitie hadden gespeeld en een ervaren speler Remco Hendriks die zijn sporen had verdiend in de RDB. In hun eerste seizoen wisten zij alle wedstrijden te winnen (ongeslagen in de competitie en 3de divisiekampioen in de ADO competitie).Ook waren de jongens van dit team waren een vast gezicht tijdens de vorige Betuwe Cup ranking. De manier waarop deze jongens zich profileren kunnen wij ons als Betuwe Cup organisatie mee identificeren. Daarom zetten wij deze keer Jim Hendriks (teamcaptain en speler van DCE The Tower Throwers) IN THE SPOTS

Wie is Jim Hendriks buiten het dartbord?
Ik ben Jim, 34 jaar oud, getrouwd met Mayke, vader van James (2 jaar) en geboren en woonachtig in Elst. Daarnaast zijn wij momenteel in blijde verwachting van ons 2e kind die wij eind dit jaar verwachten. Naast het darten heb ik momenteel niet veel actieve hobby’s. Ik vind het fijn om veel te ondernemen samen met mijn vrouw en vrienden. Ook geniet ik enorm van de tijd die ik heb met James. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij het Rijksvastgoedbedrijf.

Sinds wanneer ben jij in aanraking gekomen met het spelletje?
Om precies te zijn ben ik op 3 februari 2018 in aanmerking gekomen met darten. Natuurlijk volgde ik het darten al jaren op televisie maar zelf gooien was er niet bij voor mij. Ik heb op de genoemde datum voor het eerst een dartbord en dartpijlen aangeschaft. Deze heb ik toen in Angeren gekocht bij de mannen van KeyDarts. De dartzaak van Roy Hubers en Kevin Hendriks in Angeren. Nadat ik het dartbord had opgehangen, postte ik dit op Instagram. Pieter van den Hoorn, (nu mijn teamgenoot) reageerde direct en vroeg of dat ik een keer een pijltje wilde komen gooien bij Onder De Toren in Elst. Dit was het begin van de dartgekte ;). Ik was besmet met het virus.

Na een aantal avonden gegooid te hebben kwam het mooie idee om ook deel te gaan nemen aan een dartcompetitie. Doordat ikzelf gestopt was met voetballen, mijn toekomstige teamgenoten zich ook verveelde, hebben we besloten om een dartteam op te richten. Dit bleek uiteindelijk niet zonder succes. In ons eerste dartjaar zijn wij, DCE The Tower Throwers direct kampioen geworden van de 3e klasse in de ADO competitie. Daarnaast wisten wij ook nog een de algehele divisiekampioenschappen op ons naam te schrijven. Zoals in elke teamsport heb je elkaar nodig, daarom ook alle credits aan de overige mannen van TTT, Robin, Emiel, Pieter en Remco.

Volg je darten op tv? Wie is jou favoriete darter?
Tuurlijk volg ik het darten op televisie! Gelukkig vind mijn vrouw het ook niet erg om mee te kijken, zeker als de Nederlanders aan het gooien zijn. Een favoriete darter heb ik niet echt. Voor mij is het belangrijkste dat de Nederlanders presteren, die zal ik altijd toejuichen! Ditzelfde geld overigens voor alle sporten waarbij ons land vertegenwoordigd wordt. Ik heb er zo’n hekel aan als dit niet zo is!

Vanuit het verleden heb ik wel een zwak voor RVB. Dit is de persoon die voor mijn generatie het darten op de kaart heeft gezet. Velen van ons zijn door hem gaan darten. Ik vind het vervelend dat hij momenteel niet presteert. Zo’n kampioen verdiend een waardig afscheid. Achteraf is altijd makkelijk praten dat hij bijvoorbeeld al eerder had moeten stoppen, maar dit gun je zo’n kampioen niet.

Welke competities en toernooien speel je vooral?
Momenteel zijn we alleen actief in de Wintercompetitie van de ADO. Daarnaast proberen wij als team altijd deel te nemen aan de Betuwe Cup avonden en de toernooien die bij DCE (dartclub Elst red.) worden georganiseerd. Sporadisch pakken we ook nog andere toernooien mee in de omgeving.

Terugkijkend op seizoen 2018/2019 waar kijk je dan allemaal op terug?
Ja een terugblik op het seizoen. Als ik denk aan het afgelopen seizoen dan ben ik vooral trots. Dat wij met 4 beginnende darters en 1 ervaren darter direct kampioen zijn geworden is natuurlijk geweldig. Dit hadden we van te voren niet kunnen dromen! Ook de leuke avonden bij de Betuwe cup blijven bij. We proberen altijd veel lol te maken, naast het feit dat wij ook de wedstrijden serieus nemen. 

Wat zijn jou verwachtingen voor seizoen 2019/2020?
Als ik kijk naar ons team dan is het niet makkelijk om als nieuwkomer in de 2e klasse een verwachting uit te spreken. Als ik en ook mijn teamgenoten het opbrengen om thuis te blijven oefenen, dan is mijn verwachting dat we bij de eerste 3 plaatsen gaan meedraaien in onze nieuwe klasse. Ik zelf zou het mooi vinden om weer te kunnen scoren tijdens de evenementen van de Betuwe Cup. Mijn persoonlijke doelstelling is dan weer om in de top 10 terecht te komen. Voor de rest zullen we zien hoever we het gaan schoppen/gooien. We gaan altijd voor het hoogs haalbare, en ik heb zo’n hekel aan verliezen!

Zijn er nog verder dingen die jij kwijt wilt?
Ik wil als eerste de sponsoren bedanken van DCE The Tower Throwers, Robin Tap Timmer & Onderhoud en Cafetaria Van Burk. Hierdoor hebben we onszelf in mooie polo’s kunnen steken. Dit zorgt voor een mooie uitstraling naar buiten toe. Daarnaast zijn wij als team ook te volgen op Facebook! Als je het leuk vind, volg ons dan op facebook (DCE The Tower Throwers). We doen er alles aan om de pagina up-to-date te houden.

Wellicht tot gauw dartvrienden!  

Toen wij Jim vroegen of hij wilde meewerken voelde hij zich enorm vereerd en benadrukte hij meermaals dat zijn teamgenoten ook benoemd worden. Hier zie je de teamsport mentaliteit terug die je nodig hebt in competities zoals de ADO en de RDB, door er te staan voor elkaar haal je het beste bij elkaar naar boven. Dat Jim dit ook meermaals herhaald zegt genoeg over dit team. Jim, Remco, Robin, Emiel en Pieter wij hopen jullie de komende ranking weer veel te mogen begroeten! Wij zijn trots dat jullie de ADO competitie gaan gooien met ons logo!