SpotOn – Marije

 
 

 

 

Dan onze eerste dame die wij in de spots willen zetten, namelijk Marije Polman. Vorig jaar heb ik voor het eerst Marije ontmoet tijdens een ADO-ranking toernooi in Driel. Na kort met haar gesproken te hebben, hoorde ik iemand die als ze ergens voor gaat het ook niet half kan doen. Doordat zij zich volledig in iets te stort en voor de volle 100% haar dromen na jaagt, krijgt ze veel gedaan. Dat zie ook terug en is terug te lezen in het onderstaande stuk. Deze drive (en natuurlijk ook talent) heeft er ook voor gezorgd dat zij zichzelf steeds meer in de kijker speelt, met name tussen de dames is zij erg succesvol, getuigen onder anderen haar overwinning tijdens Betuwe Cup finaledag bij de dames! Wij wensen jullie ook veel plezier bij het lezen van deze ‘vrolijke noot’ Marije in SPOT ON:

Vertel eens, wie is Marije?
Mijn naam is Marije Polman , ik ben 30 jaar oud en woon in Arnhem. Naast het darten ben ik veel bezig met mijn cateringbedrijf Loge10. Daarmee verzorg ik veelal het ontbijt, afternoon tea en 3-gangen diner van mijn gasten die op wintersport vakantie zijn in Frankrijk en/of Oostenrijk. Hierdoor ben ik 4 a 5 maanden per jaar niet in Nederland. Gezien mijn interesse in het darten afgelopen jaar alleen maar groter is geworden, heb ik er voor gekozen personeel in te gaan zetten voor de winter en zelf in Nederland te blijven. Samen met mijn vriend Joshua zijn wij een Dartcafé aan het opzetten genaamd Dubbel10. Wij hopen voor het einde van het jaar onze deuren te kunnen openen en met 12 tot 16 banen het grootste dartcafé van Arnhem en omstreken te worden! Hierdoor creëer ik direct de mogelijkheid om veel te kunnen blijven trainen en gooien het hele jaar door.

Je loopt relatief pas kort mee in de dartsport, hoe ziet eigenlijk jou ‘dartloopbaan’ er tot nu toe uit?
Zelf dart ik nu bijna 2 jaar. Veel vrienden van mij gooide wel eens een pijltje maar nooit competitief. Op een avond werd ik gevraagd of ik ook mee wilde gooien. Ik kende de regels niet eens, maar mijn vrienden zeiden wat ik moest gooien en wezen op het bord waar het vakje zat. Tot ieders grote verbazing gooide ik bijna alles raak! En als je ergens vrij snel goed in bent, wordt de lol alleen maar groter! Een paar weken later kocht ik mijn eerste setje pijlen en zijn we als vriendenteam bij de ACDC (Arnhem Centrum Dart Competitie) gaan spelen. Ik ben gedurende het seizoen alleen maar meer gaan gooien en wilde graag ook buiten Arnhem eens een toernooitje mee doen. Tijdens mijn 1e toernooi, Open Rhenen, kwam ik Sharona tegen. Wij hebben uiteindelijke de dames finale tegen elkaar gespeeld en raakte daarna aan de praat. Sharona heeft mij gevraagd om Laco te komen gooien bij de RDB. Eind 2018 ben ik ingestroomd bij de Laco en kwam hier in zo’n warm, gezellig en fanatiek team terecht! We hebben onwijs veel aan onze teamspirit gewerkt en dat heeft zich uitbetaald. Afgelopen seizoen zijn wij namelijk Nederlands Kampioen geworden! Hier ben ik enorm trots op!

Welke competities en toernooien speel je allemaal?
Buiten de ACDC, RDB en Laco, probeer ik alle NDB rankings te gooien. Daarnaast ga ik altijd met veel plezier naar de Betuwe Cup en probeer om de week toch wel een extra toernooitje te gooien. Naast het Nederlands Kampioenschap heb ik dit jaar de Betuwe Cup finale gewonnen bij de dames, het eindtoernooi van de ACDC gewonnen bij de dames en ben ik uitgenodigd voor het kwalificatie toernooi voor een plek in de Nederlandse selectie. Hier heb ik helaas de kwartfinale verloren van de dame die uiteindelijke het toernooi gewonnen heeft (Anca Zijlstra). Komend seizoen hoop ik alle NDB Rankings te kunnen gooien en proberen in de top10 te eindigen. Daarnaast hoop ik met ons nieuwe RDB team Zipp it kampioen te worden in de 3e divisie en uiteraard zou het fantastisch zijn als we met ons Laco team de Nederlandse titel kunnen verdedigen. Om dit te bereiken wil ik naast alle competities voldoende tijd inplannen om te trainen, fysiek fit te blijven, dus naast alle gezelligheid ook de sportschool op te blijven zoeken en ik hoop mentaal een stuk sterker te worden door nog meer ervaring op te doen, zenuwen voelen, accepteren en doorheen kunnen gooien en me vooral blijven focussen op mijn eigen spel.

Volg je ook de darters op TV? En zijn er favorieten?
Helaas heb ik niet erg veel tijd om darten op tv te volgend. Toch probeer ik een aantal grote toernooien wel te kijken of iig de uitslagen te bekijken. één echte favoriete darter heb ik niet. Ik kijk graag naar Ricky Evans en bij de dames naar Lisa Ashton en Fallon Sherrock.

Zijn er nog dingen die je verder kwijt wilt?
Als laatste wil ik graag mijn waardering uitspreken voor de mensen die veel tijd en energie steken in het opzetten en organiseren van toernooien. Dankzij jullie kunnen wij genieten van de gezelligheid, samenhorigheid en competitiviteit op tal van toernooien! Onwijs bedankt!

Wat wij uit het stuk van Marije teruglezen is dat wij iemand zien die een enorme drive heeft in alles wat zij doet. Marije kan ook geen dingen half doen, dat zie je terug in haar eigen bedrijf, het opzetten van een eigen dartcafé, haar trainingsschema’s en alles wat daarbij komt kijken. Ze is enorm gemotiveerd om haar niveau op pijl (slechte woordgrap) te houden.

Marije zoals je weet waarderen wij jou aanwezigheid enorm op onze toernooien en ben je een graag geziene gast. Marije ontzettend bedankt voor je medewerking aan SPOT ON en wij zullen je blijven volgen.