2022 – Rankingfinale

Finaledag gewonnen door Levy Frauenfelder en Desiree Geel

Op zaterdag 22 oktober was de finaledag van de Betuwe Cup 2022. Nadat de vorige edities Jermaine Wattimena en Luc Peters de winnaars waren, wisten we zeker dat we vanavond een nieuwe winnaar zouden krijgen in het herentoernooi. Bij de Dames was Desiree Geel de titelverdediger.

Omstreeks 19:30 werd het startsein gegeven voor de poulefase. De dames waren ingedeeld in een poule van 6 de over de gehele avond zou duren. Aansluitend speelde de nummers 5/6 tegen elkaar, de nummers 3en4 en de nummers 1en2. De 5de plek werd opgeëist door Carla Gerritzen die won van Tessa Hessing. De 3de plek werd opgeëist door Kelly Streef die van Jasmina de Graaf won. De finale zou gaan tussen Kaylee vd Steen en Desiree Geel. Waarin Desiree Geel haar titel uiteindelijk met verve heeft verdedigt! Desiree van harte met je 2de Betuwe Cup overwinning.

Bij de mannen werd er gespeeld in 10 poules. De nummers 1 en 2 zouden instromen in de A-ronde en de nummers 3 en 4 in de B-ronde.

In de B-ronde kwamen Bram van Schaijk, Djordy Veenhof, Simon vd Bent en Roy van Tol in de halve finales. Roy won van Djordy en Simon van Bram. Dat betekende een clash tussen Simon en Roy die in de beslissende leg werd beslist door Roy en zo won hij de B-ronde van de Finaleranking.

Dan de A-ronde. Vele toppers kwamen, en zo waren al vroeg in het toernooi mooie wedstrijden te zien. Zo vonden Theo Jongsma, Tonny Veenhof, Mackelly vd Logt en Owen Roelofs (die in de poule 170 wist uit te gooien en zo de hoogste finish wist te pakken) al hun Waterloo. De halve finales waren Clashes tussen Vincent van Gemen en Sander Voz. Sander won deze met 4-2. De andere halve finale was een Clash tussen Mark Tabak en Levy Frauenfelder, die Levy met 4-1 won. De 3de plek werd daarna opgeëist door Mark Tabak.

De grote finale van de mannen was een ware strijd. Toen de rook was opgetrokken stond er 5-3 in het voordeel van Levy Frauenfelder als eind resultaat! Zo mag Levy zich scharen in een mooi rijtje met Betuwe Cup winnaars!

In 2023 komen we weer terug met de Betuwe Cup Ranking! We gaan er dan weer hopelijk net zon topseizoen van maken als de afgelopen 3 ranking jaren! Graag bedanken wij bij deze alle deelnemers (zonder jullie geen toernooi), de uitbaters (zonder jullie geen speellocaties) en uiteraard onze sponsoren! Door de sponsoren kunnen wij weer elk jaar doen wat wij nu doen en daar zijn we meer dan blij mee!