SpotOn – Jacco

 
 

 

 

Het afgelopen seizoen speelde Jacco zowel in de RDB als in de ADO. De RDB in de eredivisie en bij de ADO in de 1ste divisie, waar zo goed als alles werd gewonnen wat er te winnen viel (de beker, kampioen geworden in de klasse, en de outshot cup gewonnen). Jacco is teamcaptain van de posthoorn 2, met als thuisbasis de Posthoorn, 1 van onze Betuwe Cup Locaties. Het komende seizoen zal ook het team van de Posthoorn 2 lopen in het logo van de Betuwe Cup.

Buiten het feit dat er vele goede darters spelen in het team van de posthoorn zijn het jongens die voor het bord het spel serieus nemen en zo ver mogelijk willen komen. Ze zijn ambitieus in de dartsport en Jacco weet deze spelers goed te motiveren en samen een goed team hiervan te smeden. Ook is Jacco zelf een zeer goede speler en moeilijk te kloppen aan het bord. Daarom deze keer in de Spots, Jacco de Jong.

Vertel, wie is Jacco de Jong?
Mijn naam is Jacco de Jong. Ik ben nu 29 maar bij het publiceren van dit stuk alweer 30. Ik ben getrouwd en heb sinds januari een prachtige dochter. Ik ben werkzaam bij Duurzaam Opgewekt Energiesystemen. Mijn hobbies naast darten zijn voetballen en de ps4. Verder een beetje hobbyen en klussen vind ik ook altijd leuk om te doen!

Sinds wanneer ben jij in aanraking gekomen met het spelletje?
Ik dart al vanaf mijn 16de. Maar sinds 2 jaar ben ik het wat fanatieker op gaan pakken. Speel in meerdere competities en ben ook op meerdere toernooien zichtbaar. Zowel in de Regio als in de NDB ranking.

Volg je darten op tv? Wie is jou favoriete darter?
Vooral het wk de rest vind ik af en toe wel leuk maar speel het liever zelf haha. Mijn favoriete darter is toch wel Micheal Smith of Ricky Evans.

Welke competities en toernooien speel je vooral.
Ik speel competitie bij de RDB en de ADO aankomende seizoen allebei in de eredivisie. Verder gooi ik de NDB ranking en de Betuwe cup. Ook sporadisch pik ik hier en daar een toernooitje mee.

Terugkijkend op seizoen 2018/2019 waar kijk je dan allemaal op terug?
Op een mooi seizoen bij de RDB waar we met BDT een keurige 4de plek wisten te pakken en ikzelf op 78% winst percentage in mijn singel uit kwam. En bij de ADO hebben we een fantastische seizoen gehad! Kampioen in de eerste divisie met een gemiddelde van bijna 8 punten. De master cup gewonnen en de outshot cup gepakt! Ik ben tevens TC van dit team en daar ben ik toch wel heel erg trots op!

Wat zijn jou verwachtingen voor seizoen 2019/2020? Welke doelen stel jij voor jezelf? Wat heb je nodig eventueel nodig om deze doelen te bereiken?
Ik hoop met de RDB een aanval te kunnen doen op de titel in de eredivisie en bij de ADO hetzelfde. Als nieuwkomer is het toch lastig, maar door het winnen van de master cup hebben we onze kwaliteit wel laten zien dat wij als team van iedereen kunnen winnen. Verder hoop ik stiekem op een plekje binnen de LACO selectie (landelijke competitie) dat lijkt me echt mooi om te doen en ook heel leerzaam.

Zijn er nog verder dingen die jij kwijt wilt aan ons?
Ga zo door met je format van de Betuwe Cup je bent lekker aan het bouwen! En een goede organisatie voor toernooien is altijd fijn!

Dank je wel Jacco voor dit compliment.

Zoals ik al in de introductie vertelde, een gedreven jongen die erg trots is op zijn teams waarin die speelt. Naast wat Jacco allemaal met de competities presteert is Jacco ook al jaren werkzaam als vrijwilliger. Hij is banencontroleur en heeft sinds kort plaats genomen in het bestuur van de ADO.

Mensen zoals Jacco zijn zeer belangrijk voor de dartsport in onze omgeving! Ik wil daarom hardop uitspreken dat zonder mensen als Jacco en alle andere vrijwilligers die hun vrije tijd beschikbaar maken voor zowel de RDB als de ADO onmisbaar zijn. Zonder deze mensen is het organiseren van een dartcompetitie onmogelijk! Helaas wordt dat niet altijd door iedereen gezien. Wat ik zelfs nog erger vind is dat er ook steeds meer agressie (zowel verbaal als non-verbaal) wordt geuit naar vrijwilligers.

Jacco je bent een topper zowel als darter als alle andere zaken die je er omheen doet. Bedankt voor je medewerking aan SPOT ON!