SpotOn – Luc

 
 

 

 

Het afgelopen seizoen was er 1 naam waar wij echt niet omheen konden en dat is Luc Peters, onder andere winnaar van de finaledag van Betuwe Cup. Afgelopen seizoen deed Luc mee met het Dutch open en haalde daar de laatste 16, dit was de start voor Luc om eens flink aan de weg te gaan timmeren. Nu een half jaar later heeft Luc al vele grote prestaties geleverd. Denk hierbij aan het recent winnen van het sterk bezette Hemeco Open in Rosmalen, maar ook de finaleplaats op het open Luxemburg, het winnen van het laatste NDB ranking toernooi en het plaatsen in het Nederlands team waarbij hij gaat deelnemen in oktober aan het WK.

Buiten zijn prestaties aan het bord is Luc een zeer sympathieke jongen die zijn doelen enorm serieus neemt op het moment. Hij wilt doorbreken en zich in de kijker spelen op televisie.

Ik zelf ben ervan overtuigd hij dit gaat maken, mits hij de juiste mogelijkheden gaat krijgen. Er is op dit moment een grote visvijver waarin veel talenten rondlopen. Het spel van Luc is in mijn ogen uitzondering en heeft hij zeker de kwaliteiten om door te breken. Alleen de financiële middelen zijn hierin wel belangrijk, de juiste mensen om je heen vinden, de mogelijkheden om te trainen en uiteraard mensen die in je willen investeren (financieel). Ik hoop dan ook van harte dat Luc de kansen krijgt die hij verdiend. Hopelijk werkt deze Spot on daar mede aan bij! Veel plezier met het lezen van deze spot on met Luc Peters!

Vertel maat, wie is Luc Peters?
Mijn naam is Luc Peters, ik ben 26 jaar en de dingen die ik het leukste vind buiten het darten is om lekker te genieten met me vriendin en de kleine man. De belangrijke familietijd.

Wanneer ben je begonnen met darten?
Ik weet niet meer precies in welk jaartal het was dat ik in aanmerking kwam met het darten, maar het was in ieder geval tijdens een vakantie. Er was toen een demonstratie van Francis Hoenselaar,  Mieke de Boer en Co Stompe. Ik keek af en toe al naar het darten op tv...ik ging daar voor de eerste keer gooien en het ging zo goed ik gooide gelijk een 180 en ze hadden gelijk door dat ik er aanleg voor had... Daarna ben ik bij de rdb terecht gekomen en ben naar het jeugd darten gegaan in Nijmegen en zo ben ik er langzaam in gerold

Volg je nu nog het darten buiten jezelf om?
Ik volg eigenlijk nooit darten op tv alleen als Jermaine Wattimena moet gooien, dan kijk ik er wel na anders niet echt. Maar mijn favoriete darter is John van de Weerd omdat ik zoveel van hem heb geleerd en het plezier in het darten terug heb gekregen. (John is een darter binnen de RDB die al jaren met Luc omgaat en Luc helpt waar nodig).

Waar speel jezelf allemaal?
Ik speel 1e divisie bij de RDB in Millingen en komend seizoen eredivisie bij de ADO in het team van de Posthoorn. Daarnaast gooi ik in de Bundesliga in Duitsland hij het team uit Goch en in Nederland Superleague in Venlo bij DTV (dartteam Venlo).

Waar ben jijzelf het meest trots op qua prestaties dit seizoen?
Mijn eerste seizoen bij de NDB en nummer 3 van Nederland worden. Daardoor geselecteerd voor het Nederlands team voor het WK in Roemenië!

Wat zijn jou verwachtingen van komende competitie?
Mijn verwachtingen zijn om de Q-school te gaan spelen en een tour kaart proberen te halen en anders de Challenge Tour spelen en ook eurotours.

Wil jij verder nog wat kwijt?
Ga zo door met je format van de Betuwe Cup je bent lekker aan het bouwen! En een goede organisatie voor toernooien is altijd fijn! Verder wil ik Thijs nog bedanken voor het vertrouwen in mij dat ik de kwalificatie in Zwolle heb mogen gooien voor de Dutch Darts Masters (euro tour). Helaas is het net niet gelukt om me zelf te plaatsen, maar ik ben echt super blij dat Thijs mij deze kans gegeven heeft! Verder wil ik nog mijn vriendin en de kleine man bedanken omdat ze altijd voor me klaar staan en alles voor me over hebben. Daardoor maak ik niet druk tijdens het darten en kan ik gewoon van het spelletje genieten en gaat alles zo goed.

Zoals gezegd Luc gaat in oktober meedoen met het WK-landenteams in Roemenië. Daarnaast is Luc ook geplaatst voor de World Masters en is er in januari Q-school voor de PDC. Echter breek je niet door door alleen goed te kunnen gooien. Financiële mogelijkheden zijn er ook nodig voor een jongen als Luc en daar ontbreekt het op dit moment nog aan. Een sponsor waardoor hij de grootste toernooien kan gaan gooien. Het inschrijfgeld en met name het verblijf en de reis naar deze toernooien zijn een grote kostenpost voor de mensen die aan het doorbreken zijn zoals Luc. Wij hopen dan ook dat Luc snel daarin ook het vertrouwen krijgt van een sponsor waardoor hij dit laatste stapje kan gaan maken. Wij zijn ervan overtuigd dat we Luc gaan terug zien op het grote podium want dat niveau heeft hij!

Luc heel veel succes de komende periode met het WK landenteams en alle kwalificaties die jij gaat spelen voor het grote podium, wij blijven je op de voet volgen!