SpotOn – Sharona

 
 

 

 

Dit jaar leverde de LACO dames van de RDB een unieke prestatie om het Nederlands kampioen te schoppen. Een unieke prestatie, aangezien dit het eerste jaar was dat dit een dames team van de RDB was gelukt. Met veel nieuwe spelers. Een stabiele speler uit dit LACO-team is Sharona Veld. Sharona speelde in de halve finales van de LACO finale de beslissende solo en wist deze ook te winnen, de rest van die dag is geschiedenis. Sharona stond eerder altijd bekend als ‘de vriendin van’. Maar sinds zij zelf de pijlen begon te gooien heeft ze naam gemaakt. Zo verteld ze zelf ook in deze spot-on een aantal van haar pieken van afgelopen seizoen. Sharona hebben wij bij de afgelopen Betuwe Cup ook leren kennen als een lieve en zachtaardige meid die altijd in is voor gezelligheid. Aan het bord wilt ze de beste zijn en door haar kunnen en recente prestaties geeft dit ook druk mee. Sharona is dan ook een graag geziene gast bij ons. Wij wensen jullie dan ook veel plezier met het lezen van deze SPOT-ON met Sharona Veld!

Stel jezelf eens voor, wie is Sharona?
Hoi! Ik ben Sharona Veld, 26 jaar en kom uit Kesteren. Ik ben nog thuiswonend maar hoop hier binnenkort verandering in te brengen. Naast het darten volleybal ik elke week en fitness ik zo nu en dan. Ik werk als verpleegkundige in ziekenhuis de Gelderse Vallei.

Sinds wanneer ben jij in aanraking gekomen met het spelletje?
Ik ben min of meer opgegroeid met darten. Op jonge leeftijd gooide mijn broers regelmatig toernooitjes. Zij zijn vrij snel gestopt, maar mijn vriend Wesley van den Hurk heb ik 10 jaar geleden ook ontmoet bij het darten. Ik bezocht veel toernooien om hem aan te moedigen en omdat ik het gewoon gezellig vond. Ik speelde toen zelf overigens niet, gek genoeg vond ik het nooit interessant om zelf te gaan spelen. De laatste drie jaar ben ik dan toch besmet met het virus.

Volg je darten op tv? Wie is jouw favoriete darter?
Wanneer er darten op tv is staat het eigenlijk altijd wel op. Ik volg ook regelmatig de livestreams als er voor mij bekende darters ergens in een finale belanden. Ik vind spelers als Gary Anderson en Dimitri van den Bergh leuke spelers. Ik heb niet echt een grote favoriet. Ik ben wel meer van de spelers met niet te veel ‘’machogedrag’’. Al is twee haantjes tegenover elkaar ook best vermakelijk.

Welke competities en toernooien speel je vooral.
Volgend seizoen:
Competitie: ADO bij Localdarts in Rhenen en RDB bij de Rijnvogels in Driel.
Toernooien: NDB, Betuwe cup, Toernooien van Localdarts, RDB-ranking en toernooien van Sterkdarts.

Terugkijkend op seizoen 2018/2019 waar kijk je dan allemaal op terug?
Ik kijk terug op een jaar met pieken en dalen. Het worden van Laco-kampioen met het RDB-damesteam was toch wel echt een feestje. Een ander hoogtepunt voor mij was het behalen van de NDB-finale op het NK. Al kon ik hier in het begin niet zo positief over zijn omdat ik de finale compleet de weg kwijt was. Ik heb dit seizoen goede dingen laten zien maar ik weet ook waar ik aan moet werken.

Wat zijn jou verwachtingen voor seizoen 2019/2020? Welke doelen stel jij voor jezelf? Wat heb je nodig eventueel nodig om deze doelen te bereiken?
Ik ga dit seizoen meer grote toernooien gooien, wat meer trainingsuren besteden aan het bord en hopen dat dit een goed resultaat zal geven. Ik hoop wat vaker het podium te bereiken om hier met de druk beter om te kunnen gaan. Ik moet zorgen dat ik mezelf minder druk ga opleggen en meer ga vertrouwen in mijn kunnen. En niet onbelangrijk, soms ook gewoon eens tevreden zijn. Dan komt het vast goed, ik heb er zin in!

Zijn er nog verder dingen die jij kwijt wilt aan ons?
Thijs bedankt voor het opzetten van een drukbezochte en goed georganiseerde ranking. Superfijn om dit in de regio te hebben en je enthousiasme voor de spelers werkt aanstekelijk. Je bent bereid om samen te werken met andere ranking organisatoren en wil elkaar juist niet in de weg zitten. Ik denk dat elke darter daar veel profijt van heeft.

De prestaties van Sharona afgelopen seizoen 2018/2019:
Voor mij belangrijkste:
NDB finale NK
Winnares open Herveld
2de plek Dames Betuwe Cup ranking
11de overal ranking NDB met 2 gemiste toernooien
3de Hawaii open darts Kalkar
Laco kampioen met het RDB dames team

Sharona, wij willen jou hartelijk danken voor het meewerken aan deze spot-on. Wij wensen jou veel succes met het komende competitie seizoen. Wij weten dat jij de capaciteiten hebt om het dit jaar ver te schoppen. Hopelijk vind jij de weg in het wegnemen van de druk bij jezelf en ga je vrij gooien wat jou tot grote prestaties gaat leveren. Wij van de Betuwe Cup hebben dan ook het vertrouwen dat dat goed komt met jou!