Ranking 4 gewonnen door Tonny Veenhof, Ahmad Ahmaddy (weer) runner-up

Op zaterdag 13mei begonnen wij alweer aan het 4de toernooi van 4de ranking seizoen van de Betuwe Cup. Vandaag was een dag waar vele kanonnen aanwezig waren.

Met 60 deelnemers (56 heren en 4dames) was het weer gezelligdruk bij Onder de Toren in Elst.

Rond 19:30 werd het startschot gegeven voor de 15 poules van 4. Rond 22:20 uur begon de K.O. Fase.

Met 4 dames vanavond, was het spannend, ze kwamen alle 4 (door zware poules) in de verliezersronde terecht. In de Verliezersronde kwam alleen Carla Gerritzen bij de laatste 16, waardoor zij de beste dame was van de avond.

De verliezersronde was deze avond een prooi voor Robin van Rooijen, die in een knallende finale won van Marcel Jansen met 5-4.  

Dan de winnaarsronde. Een zeer hoog niveau was het vanavond. Zo werden bijvoorbeeld eerdere ranking winnaars als Luc Peters, Levy Frauenfelder en Gino Artz al bij de laatste 16(!!) uitgeschakeld.

De uitslagen van de kwartfinales:

Ivo van Beek – Tonny Veenhof 0-4, Jermaine Wattimena – Mark Tabak 4-0, Marc Vleghert – Job Peters 4-2 en Jelle Klaasen – Ahmad Ahmaddy 3-4.

Zo bleven Tonny, Jermaine, Marc en Ahmad over in de halve finales. Tonny won van Jermaine (5-1) en Ahmad van Marc (5-3). De finale was een spannende waarin uiteindelijk Tonny met 6-4 wist te winnen! Tonny gefeliciteerd!

De hoogste Finish deze avond was een 160 Finish die door Antonio de Weerd is gegooid is in de poulefase.

De volgende Betuwe Cup is pas 9 september, dan bij de Rijnvogels in Driel!